Το ιδανικό σουτιέν είναι ένα μέτρημα μακριά!

Ήξερες ότι 8 στις 10 γυναίκες, φοράνε λάθος νούμερο σουτιέν;

 

ΑΝ η «πλάτη» (δηλαδή το λάστιχο του σουτιέν στο πίσω μέρος) είναι πιο ψηλά από το μπροστινό μέρος και δεν είναι σε παράλληλη ευθεία…

ΑΝ το ύφασμα του σουτιέν «κόβει» το στήθος σου στα δύο και ξεχειλίζει από την cup, το γνωστό μας και ως “double boob”…

AN το κούμπωμα, τα λάστιχα, οι μπανέλες ή οι τιράντες αφήνουν σημάδια στο δέρμα σου…

ΑΝ υπάρχει κενό μεταξύ στήθους και cup ή σου πέφτουν οι τιράντες συχνά…

 

ΤΟΤΕ… ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα βρεις το ιδανικό νούμερο σουτιέν για σένα! Επίσης, κάνε κλικ εδώ και μάθε πώς μπορείς να σώσεις την κατάσταση με τα σουτιέν που έχεις ήδη.

 

Ώρα για μετρήσεις! Πάρε μεζούρα, χαρτί και μολύβι και ετοιμάσου να βρεις το… μαγικό σου νούμερο με τη βοήθεια του πίνακά μας!

 

Αρχικά, φόρεσε ένα σουτιέν χωρίς ενίσχυση/μαξιλαράκι, που να κρατάει «φυσικά» το στήθος.

 

Βήμα 1ο: Μέτρησε πρώτα την περιφέρεια του θώρακα, εκεί ακριβώς που τελειώνει το σουτιέν, όπως δείχνει η ένδειξη 1, στην εικόνα 1 . Κράτησε τη μεζούρα παράλληλα με το πάτωμα, ώστε να εφαρμόζει ακριβώς στο σώμα σου (να μην είναι χαλαρή αλλά ούτε και να σε σφίγγει).

Η πρώτη αυτή μέτρηση είναι το μέγεθος περιφέρειας του σουτιέν σου π.χ. 70, 75, 80 κλπ.

*Αν είσαι ανάμεσα σε νούμερο, στρογγυλοποίησε στο μεγαλύτερο ή μικρότερο, ανά 5 εκατοστά. Π.χ. αν η περιφέρεια σου είναι 83 ή 84 εκ. είσαι Νο 85, αν είναι 81 ή 82 είσαι Νο 80.

Βήμα 2ο: Σειρά έχει η cup! Μέτρησε την περιφέρεια της θήκης του στήθους, στο σημείο που είναι πιο «γεμάτη» (συνήθως στο ύψος της θηλής), πάντα παράλληλα με το έδαφος, όπως δείχνει η ένδειξη 2, στην εικόνα 1. Και πάλι η μεζούρα να μην είναι πολύ σφιχτή αλλά ούτε και χαλαρή (δεν πρέπει να πιέζεις το στήθος προς τα μέσα).

 

Βήμα 3ο: Αφαίρεσε τον αριθμό της περιφέρειας του στήθους (Μέτρηση 2) από τον αριθμό της περιφέρειας του θώρακα (Μέτρηση 1)  και το υπόλοιπο θα δείξει την cup σου!

 

Παράδειγμα:

Μέτρηση 1 = 80 εκ.

Μέτρηση 2 = 96 εκ.   (αφαιρώντας > 96 – 80 = 16)

 

Δες τώρα στην εικόνα 2, ποια είναι η σωστή cup για εσένα!

 

Σύμφωνα με το παράδειγμα, το ιδανικό νούμερο θα ήταν το 80C. Εύκολο δεν ήταν;

Χρησιμοποίησε τον οδηγό για να βρεις το σωστό νούμερο σουτιέν για εσένα και έπειτα προσάρμοσέ το ανά περίπτωση! Ανάλογα με την εταιρία και τον τύπο του σουτιέν, μπορεί να χρειάζεσαι ένα νούμερο πιο πάνω ή πιο κάτω. Γι’ αυτό πειραματίσου και με “γειτονικά” νούμερα αν νιώσεις ότι ένα σουτιέν συγκεκριμένης μάρκας σε σφίγγει ή είναι πολύ χαλαρό.

Μάθε περισσότερα για τις μάρκες και τα είδη σουτιέν που διαθέτουμε στο κατάστημά μας εδώ:

Leave a comment

Πολιτική απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.
Μετάβαση στο περιεχόμενο